> Lars Lundbergs stiftelse
Säätiö

Avustukset

Hakemukset

Yhteystiedot

på svenska

 

 


Lars Lundbergs stiftelse sr

Säätiön tarkoituksena on edistää ja tukea syöpäsairaiden ja näkövammaisten hoitoa Pietarsaaren alueella ja ruotsinkielisellä Pohjanmaalla. Säätiön tavoitteena on myös edistää ja tukea syöpä- ja näkövammatutkimusta sekä ehkäistä ja torjua syöpäsairauksia- ja silmävammoja.

Säätiö toteuttaa tarkoitustaan jakamalla avustuksia ja muuta taloudellista tukea.


 

 Fäboda

 

 

 
 

Lars Lundberg

Lars Lundberg syntyi vuonna 1917 Pietarsaaressa. Liikemiesuran hän aloitti jo kymmenvuotiaana Pietarsaaren torilla myymällä kaloja ja vihanneksia. Vuonna 1945 hän muutti Helsinkiin ja kokeili eri liiketoiminnan aloilla päätyen lopulta muotialalle, missä hänen tunnetuin yrityksensä oli Tyyli-Aitta. Myytyään yrityksensä hän sijoitti varallisuuttaan kiinteistöihin ja pörssiyhtiöihin.

Antaumuksellisena ja työllensä omistautuneena liikemiehenä hänellä ei ollut aikaa perheen perustamiseen. Kotiseutu oli hänelle tärkeä. Fäboda Pietarsaaressa oli erityisen rakas paikka, jonne hän kaipasi ja palasi yhä uudelleen.

Säätiö perustettiin Lars Lundbergin toivomuksen mukaisesti tukemaan syöpäsairaiden ja näkövammaisten ihmisten hoitoa Pietarsaaren seudulla ja ruotsinkielisellä Pohjanmaalla.